Mindfit training voor jongeren (15-21 jaar)

Herken je regelmatig iets van onderstaande?

  • Iets willen doen, maar niet kunnen opstarten
  • Ervaren dat je hoofd vaak vol is
  • Keuzes moeten maken, maar geen idee hebben hoe
  • Mensen die van (te) veel van je verwachten
  • Vaak uitstellen van taken die je moet doen

….veel momenten die STRESS kunnen geven en/of veroorzaakt zijn door STRESS.

Wat betekent Mindfit?

Bij Mindfit training leer je iets waar op school nauwelijks aandacht voor is. Namelijk werken aan jouw mentale fitheid, zodat je vervolgens ook gerichte keuzes kunt maken. De training helpt jou te ontdekken wat je kunt doen -ook als stress oploopt- en welke manier bij jou past. Tegelijkertijd leer je hoe je om kunt gaan met de dingen die niet te veranderen zijn.

Hoe dan…?

Tijdens 6 groepsbijeenkomsten staat er elke week een ander thema centraal: bijvoorbeeld uitleg over stress en het brein, omgaan met (lastige) gedachten.

Je gaat, na uitleg van het thema, vooral actief aan de slag: bijvoorbeeld met foto’s, beweging, schrijven of creatief materiaal en ook is genoeg ruimte voor uitwisseling. De nadruk ligt dus vooral op zelfonderzoek en ontdekken.

Aan het einde van de training ben je je meer bewust van de keuzes die je hebt, de keuzes die je maakt en de gevolgen daarvan voor jou.

Voor wie?

Alle jongeren in Barendrecht tussen de 15 en 21 jaar die merken dat ze vast beginnen te lopen in:

  • Aandachtsproblemen
  • Stressklachten
  • Keuzestress
  • Piekeren
  • Motivatieproblemen

Kosten

De training is onderdeel van het Project Preventief Jeugdbeleid van de Gemeente Barendrecht. Deelname aan de training is gratis.

Locatie: Praktijkruimte van Praktijk Doen en Zijn: Middeldijkerplein 9 in Barendrecht (zij-ingang gebouw de Waterpoort). Data: woensdag 26 januari, 2, 9 16 februari, 9 en 16 maart 2022. Tijdstip: 16:00 tot 17:30 uur

Hoe meld je je aan?

Aanmelden kan door het contactformulier op de website van Jongerentherapie Barendrecht of Praktijk Doen en Zijn. Vervolgens neemt één van ons contact met je op om je aanmelding met je door te nemen. Is de training wat voor jou? Dan kom je in de groep die in 2022 start.  Is de training niet passend voor jou op dit moment, dan zullen we dit ook eerlijk zeggen en kunnen we met je meedenken in een ander traject.

Wil je liever meer informatie voor je je aanmeldt? Dat kan, neem contact met ons op via telefoon of e-mail en we geven je graag antwoorden op je vraag.

Wees er wel snel bij, want er is maar een beperkt aantal plaatsen.

Wie zijn wij?

Wij zijn Annemieke en Gisela. We werken beiden al jaren met jongeren en jongvolwassenen in de jeugdhulp en vanuit onze eigen praktijk. Dit doen wij op onze geheel eigen manier en in deze training gaan we onze kwaliteiten bundelen. Neem een kijkje op onze websites om ons werk beter te leren kennen.

Gisela: www.praktijkdoenenzijn.nlinfo@praktijkdoenenzijn.nl – 06 15518450

Annemieke: www.jongerentherapiebarendrecht.nlinfo@jongerentherapiebarendrecht.nl – 06 52559978