Ouderworkshops

Jongerentherapie Barendrecht organiseert regelmatig workshops voor ouders waarin een specifiek thema wordt behandeld. Kenmerkend aan de workshops is een fijne balans tussen ‘de theorie’ en ‘de praktijk’. Je gaat concreet aan de slag met het thema om zo je eigen draai te geven aan de opvoeding van je kinderen. Samen met de andere ouders wissel je daarnaast ook ervaringen uit, waar veel ouders herkenning en praktische tips uit meenemen.

Het uitgangspunt voor de workshops is dat er geen goed of fout bestaat in de opvoeding. Je doet als ouder wat je kunt, je hebt geen handleiding of opleiding gehad bij de geboorte, dus je onderzoekt gaande weg. Een steuntje in de rug kan iedereen gebruiken.

Op dit moment wordt de agenda voor komend schooljaar samengesteld. Zodra de data en locaties bekend zijn worden ze op deze pagina vermeld.

Jongerentherapie Barendrecht verzorgt ook workshops en thema-avonden voor scholen, verenigingen en instellingen. Veel voorkomende thema’s zijn:

  • Faalangst
  • Examenstress/ voorbereidingen
  • Pesten en social media

In de workshops staat het ontwikkelen en kunnen uitdragen van een eigen visie centraal. Een docent heeft immers een andere werkwijze en andere mogelijkheden dan een hulpverlener.

 

Ervaringen van eerdere deelnemers:

 

  1. J. uit Bodegraven: De sfeer voelde veilig. Er was veel herkenning en openheid tussen de ouders.

 

De huiskamergesprekken en workshops worden georganiseerd in samenwerking met Renate Roest van Sprongvooruit Coaching.

Workshop agenda

maandag 9 mei 19:30 tot 21:30: Het brein van de puber

woensdag 8 juni 19:30 tot 21:30: Eerste Hulp Bij Opvoedvragen