Jouw Studiekeuzetraining

Weet jij al wat je later worden wil?

Studeren, reizen, werken? Wat wil jij gaan doen? Onderzoek je wensen, kwaliteiten en mogelijkheden tijdens een Jouw Studiekeuze training. Alleen, in een groep, of met je vrienden. Je ontdekt wat jij belangrijk vindt en wat je nodig hebt om jouw doel te bereiken.

Is het wat voor jou?

De Jouw Studiekeuzetraining is speciaal voor jongeren die voor een studiekeuze staan, of hun gekozen studie hebben beëindigd. Het voordeel van de groepstraining is dat je met andere jongeren in een groep zit die voor dezelfde keuzes en vragen staan als jij. Samen weet je meer dan alleen. Ontdek je liever alleen? Dan is de training ook individueel mogelijk.
Het maken van een passende studiekeuze is belangrijker dan ooit. Een passende studiekeuze scheelt je een extra jaar studiegeld wat begint bij €1960. Investeer dus in jouw beslissing.

Wat gaan we doen?

De training bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2 uur en 1 individueel gesprek van 1 uur. In de eerste bijeenkomst staan we stil bij jouw keuzes tot nu toe. Je hoort van elkaar wat je al gedaan hebt om tot een studiekeuze te komen en wat je daarin geholpen heeft en wat niet. Je gaat met elkaar op zoek naar wat nu écht jouw interesse heeft en wat jij leuk/ makkelijk/ inspirerend vindt om te doen.
De tweede bijeenkomst gebruiken we om dieper in te gaan op jouw wensen en welke problemen je daarin tegenkomt. De problemen gaan we omdenken zodat je er een passende oplossing voor vindt. Je helpt elkaar bij het vinden van een oplossing en maakt afspraken over hoe je elkaar gaat helpen.
In de derde bijeenkomst staan we stil bij de afspraken die je (met elkaar) gemaakt hebt in de tweede bijeenkomst. Hoe is het je gelukt om de volgende stap te zetten? Wat heeft je tegengehouden? Hoe ga je verder?
De individuele afspraak vindt ongeveer 3 maanden later plaats. Samen bekijken we de stappen die je tot dan toe gezet hebt, waar je tegenaan loopt en hoe je weer verder gaat.

Aan het eind van de training weet je welke weg JIJ wil gaan na je diploma, of wat jij nodig hebt om die keuze te kunnen gaan maken.

Met wie?

Je kan kiezen tussen 3 trainingsvormen:

 1. Met je vrienden
  Wie: jouw groep vrienden en de therapeut. Minimaal 3 personen.
  Wanneer: je plant in overleg met de therapeut 4 momenten in.
  Waar: praktijkruimte Jongerentherapie Barendrecht
  Kosten: € 220,00 per persoon voor 3 groepsbijeenkomsten van 2 uur en 1 individuele bijeenkomst.
 2. Met anderen
  Wie: jij, andere jongeren en de therapeut. De workshop gaat door bij minimaal 3 aanmeldingen.
  Wanneer: de eerst volgende training staat gepland voor januari 2015. De data zijn maandag 12 januari, maandag 26 januari en maandag 9 februari. We beginnen om 19:00 uur en eindigen rond 21:00 uur.
  Waar: praktijkruimte Jongerentherapie Barendrecht
  Kosten: € 220,00 per persoon voor 3 groepsbijeenkomsten van 2 uur en 1 individuele bijeenkomst.
 3. Individueel op maat
  Wie: jij en de therapeut
  Wanneer: je plant in overleg met de therapeut een sessie. Tijdens dit gesprek bekijken we wat jij nodig hebt aan begeleiding om tot jouw keuze te komen.
  Waar: praktijkruimte Jongerentherapie Barendrecht
  Kosten: € 80,00 per bijeenkomst van 1 uur. Zie de website voor de vergoedingsmogelijkheden.

Dat wil ik ook!

Wil je je aanmelden voor een training? contact op met Jongerentherapie Barendrecht. Je kan je individueel aanmelden of als groep per e-mail of telefoon. Zorg ervoor dat je de e-mailadressen van alle jongeren en beide ouders van deze jongeren alvast verzameld hebt als je een groep wil aanmelden.
Vervolgens krijg je een aanmeldformulier wat je ingevuld weer terugstuurt. De vriendengroepen gaan van start na het ontvangen van de betalingen van alle deelnemers. Bij deelname aan een geplande groep dient de betaling een week voor de start van de eerste bijeenkomst betaald te zijn.