Vergoedingen

Kijk voor een actueel overzicht van de vergoedingen vanuit de aanvullende verzekering door de verschillende zorgverzekeraars op de website van Zorgwijzer.nl. Therapiekosten worden door sommige verzekeraars deels en door andere niet vergoed. Let op, in dit overzicht wordt geen onderscheidt gemaakt in de leeftijd van de cliënt. Sommige zorgverzekeraars vergoeden de therapie niet voor jongeren onder de 18 jaar.

Jongerentherapie Barendrecht heeft - heel bewust - gekozen om contractvrij te werken. Het is voor een kleinschalige praktijk veel administratief werk om zowel met diverse gemeentes als met de zorgverzekeraars contracten af te sluiten. Ontvang je geen vergoeding van de verzekering, maar wil je wel graag therapie volgen bij Jongerentherapie Barendrecht? Kijk dan eens naar de volgende mogelijkheden:

  • Via het wijkteam van jouw gemeente kan er mogelijk een Persoons Gebonden Budget (PGB) aangevraagd worden van waaruit de integratieve therapie vergoed kan worden. Informeer voor de mogelijkheden en voorwaarden bij jouw wijkteam of neem contact op met Jongerentherapie Barendrecht.
  • Als jouw verzekeringsmaatschappij niet vergoedt, kun je de gemaakte kosten voor de therapie wellicht aanvoeren als bijzondere ziektekosten bij de jaarlijkse belastingaangifte.

Ik verzoek jou of je ouders nadrukkelijk om de mogelijkheden voor vergoeding zelf zorgvuldig uit te zoeken voor het eerste gesprek.